Villa Eva

Mournies ZO-Kreta

free bootstrap template

Informatie Villa Eva en omgeving

In het zuidoosten van Kreta, waar het massatourisme nog niet heeft toegslagen ligt vlak boven Mirtos het kleine plaatsje Mournies. Met nog geen 100 meestal oudere inwoners een oase van rust. Zee en strand zijn in een klein kwartier met de auto te bereiken. Plaatjes als Mirtos en Tertsa zijn het waard bezocht te worden.

Hier staat dus ons huis. Vanaf de twee terassen heb j een fantatstisch uitzicht over de Libische Zee, die hemelsbreed twee kilometer verder ligt. Met helder weer kun je de Chrissi eilanden met de witte stranden zien liggen.

Het huis is van alle gemakken voorzien, maar is in feite een bewoond huis. Onze spullen liggen er dus ook gewoon.
We hebben sateliet-tv en de warmwatervoorziening wordt verzorgd door een zonneboiler. BIj zonnig weer (en dat is het tijdens het seizoen eigenlijk altijd) dus gegarandeerd een warme douche!

In de directe omgeving liggen de plaatsjes Mirtos, Mithi en Tertsa met een heerlijke ouderwets griekse sfeer. Wat kilometers verder ligt het verlaten dorp Kalami, goed voor het schiieten van prachtige plaatjes.

Op ongeveer 10 km naar het oosten ligt de griekse stad Ierapetra, waar grote supermarkten zijn voor de boodschappen. Ook dichterbij in Mirtos vind je twee kleine supermarktjes en een pin-automaat die alleen in het seizoen gebruikt kan worden. Verder hier aan de boulevard en in de straatjes lekkere restaurants met authentieke griekse gerechten.